Щоб почуватися добре весь день, починайте ранок з корисного і смачного сніданку, який не зіпсує вам фігуру.
Вівсяна каша зі смаком печива
Хочете урізноманітнити звичну вівсянку? Приготуйте її в мікрохвильовій печі, додавши банан і арахісове масло. Завдяки цьому на смак каша стане зовсім як печиво.
Інгредієнти:
- 1 великий стиглий банан
- 2 столові ложки кремообразного арахісового масла
- 1/2 чашки (50 г) вівсянки швидкого приготування
- трохи молока
- сіль
- кориця, шоколадна стружка або ягоди – для подачі
Рецепт приготування:
- Банан почистіть і наріжте на шматочки.
- Добре розімніть в чашці або мисці, придатній для мікрохвильової печі. Додайте арахісове масло і перемішайте.
- Всипте вівсяні пластівці і ще раз перемішайте. Якщо суміш занадто суха, влийте трохи молока.
- Відправте кашу до мікрохвильової печі готуйте протягом 2-3 хвилин.
- Посипте сіллю, меленою корицею, шоколадною стружкою і/або свіжими ягодами.
Сирники в мікрохвильовці
За бажанням ви можете додати до сирної маси родзинки, шматочки кураги або дрібно натерту апельсинову цедру. А яйце в рецепті замінити пюре з одного стиглого банана.
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 1-2 яйця
- дрібка солі
- 2-3 ст.л. цукру
- щіпка ваніліну
- 2 ст.л. борошна або манної крупи
- вершкове масло
Рецепт приготування:
- Сир добре розім'яти виделкою разом з яйцем і цукром. Додати сіль, ванілін, борошно або манну крупу. Ще раз перемішати.
- Керамічні формочки для кексів змастити маслом. Силіконові буде досить скропити водою.
- Наповнити форми сирною масою на дві третини. Відправитити до мікрохвильової печі і готувати протягом 6 хвилин при максимальній потужності.
- Готові сирники трохи остудити і подавати разом зі сметаною, медом, згущеним молоком або варенням.
Смузі-боул з фруктами і ягодами
Це суперсмачний смузі-боул, трохи гістіший, ніж звичайний смузі. А гранола і шматочки фруктів роблять його ще кращим.
Інгредієнти:
- 1/2 склянки коров'ячого або мигдального молока
- 1/4 склянки апельсинового соку
- 1/4 склянки натурального йогурту
- 1 заморожений банан
- 10-12 шт. замороженої полуниці
- 1 персик
- 1 столова ложка меду
- шматочки банана, половинки полуниці і гранола – для подачі
Рецепт приготування:
- Збийте блендером молоко, апельсиновий сік, йогурт, банан, полуницю, персик і мед.
- Розділіть між двома мисками, додайте шматочки фруктів і гранола. Подавайте негайно.
Йогурт з фруктами і пластівцями
Такий сніданок містить виключно корисні інгредієнти.
Інгредієнти:
- 1 маленький стаканчик натурального грецького йогурту
- 1/2 шт. банана
- 1/2 шт. персика
- по жмені малини, ожини та чорниці
- 1 ст.л. рідкого меду
- 3 ст.л. кукурудзяних пластівців або гранола
Рецепт приготування:
- Налийте в миску йогурт і розкладіть зверху нарізані фрукти і ягоди.
- Полийте медом і посипте пластівцями і гранола. Подавайте відразу ж після приготування.
Яєчня з лососем і авокадо
Завдяки високому вмісту білків і корисних жирів такий сніданок подарує вам тривале почуття ситості.
Інгредієнти:
- 1 ст.л. рослинної олії
- 2 свіжих яйця
- 2 тонкі скибочки слабосоленого або копченого лосося
- невеликий пучок руколи
- 1/4 авокадо, нарізаного кубиками
- трохи свіжовичавленого лимонного соку
- сіль, мелений перець
Рецепт приготування:
- Обсмажте яйця на рослинній олії, посоліть і поперчіть.
- Перемішайте кубики авокадо з руколою, викладіть на тарілку разом з скибочками лосося. Збризніть все лимонним соком і посипте щіпкою перцю.
- Як тільки яйця будуть повністю підготовлені, перекладіть їх на тарілку і відразу ж подавайте.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно вживати насіння чіа. Сайт "Сегодня" також ділився рецептами смузі для схуднення.
Дивіться відео, що їдять на сніданок в різних країнах світу: