Ватрушка від Юлії Висоцької мало схожа на звичні всім булочки-ватрушки з сиром та родзинками. Це справжній пиріг з начинкою з сиру, лимона і ягід.
Рецепт дуже простий, обов'язково вийде у всіх! До речі, ви можете не запікати лохину, а прикрасити свіжими ягодами вже готову ватрушку.
Ватрушка з сиром і чорницею
Час приготування:
- 1 година 15 хвилин
Калорійність:
- 573 ккал на порцію
Складові:
Для тіста:
- Борошно – 200 г
- Вершкове масло – 200 г
- Сир 9% – 200 г
Для начинки:
- Лохина – 400 г
- Сир 9% – 200 г
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Лимон – 1/2 шт.
- Цукор коричневий – 3 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.
- Ванільний екстракт – 1/2 ч. л.
- Сіль морська – 1/4 ч. л.
Дивіться відео, як зробити галети з ягодами:
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 190 ° C.
- Приготувати тісто: попередньо охолоджене вершкове масло швидко натерти на крупній тертці, додати просіяне борошно, 200 г сиру і вимісити руками, потім помістити тісто в холодильник на 20 хвилин.
- З лимона вичавити 2-3 столові ложки соку.
- Приготувати начинку: в чашу блендера помістити яйце, жовток, цукор і сіль, влити ванільний екстракт і все збити, додати кукурудзяний крохмаль, сік лимона і ще раз збити, потім в два прийоми ввести сир і збивати, поки не вийде густий крем.
- Роз'ємну форму застелити папером для випічки, викласти тісто і притиснути його руками, зверху рівномірно розподілити сирну начинку, потім лохину.
- Випікати ватрушку в розігрітій духовці 35-40 хвилин.
Корисна порада
Перед тим як натерти вершкове масло, помістіть миску і терку на 15 хвилин в морозилку. Чим тонше буде корж, тим більше хрустким він вийде.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з родзинками і сиром . Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати пиріг з сиром і полуницею .