Овочеві оладки – це дуже просто, смачно і доступно. У нашому рецепті вони запікаються в духовці, тому містять менше калорій, ніж традиційні деруни і кабачкові оладки .
Солити страву потрібно акуратно, адже фета і так досить солона. Восени такі оладки можна приготувати з гарбузом.
Овочеві оладки в духовці
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 75 ккал на 100 г
Складові:
- 1 невеликий кабачок
- 1 середня морква
- 1 маленька цибулина
- Кілька гілочок кропу
- 150 г фети
- 1 яйце
- 2-3 ст.л. борошна
- Сіль, мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 ° С.
- Кабачок натерти на тертці, посолити, залишити на 10 хвилин, а потім віджати рідину.
- Цибулю нарізати дуже дрібними кубиками, моркву натерти на середній тертці. Подрібнити кріп.
- У мисці змішати всі овочі і зелень. Додати яйце і всипати борошно, щоб вийшло рідке тісто. При необхідності додати ще трохи борошна.
- Фету розім'яти виделкою і додати в тісто.
- Столовою ложкою викласти масу на деко, застелене папером для випічки. Готувати овочеві оладки 20-25 хвилин або до золотистого кольору.
Як подавати оладки
Подавайте овочеві оладки гарячими разом зі сметаною або натуральним йогуртом. Посипте нарізаною зеленню за бажанням.
Дивіться відео, як зробити гарбузові оладки з гречкою:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт з сиром . Сегодня.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри .