Ніжний чізкейк від Юлії Висоцької з основою з імбирного печива і сирно-лимонною начинкою – прекрасний десерт для вихідного дня. Він смачний, оригінальний і доволі простий у приготуванні.
Чізкейк можна прикрасити тим варенням, яке вам подобається, підійде і апельсинове, і малинове. А імбирне печиво для основи можна спекти самостійно.
Імбирно-лимонний чізкейк
Час приготування:
- 1 година 10 хвилин
Калорійність:
- 513 ккал на порцію
Складові:
- 400 г зерна сиру 9%
- 150 г імбирного печива
- 3 курячих яйця
- 120 г цукру
- 100 г лимонного варення
- 60 г вершкового масла
- 1 лимон
- 4 ст. л. вершкового сиру
- 2 ст. л. жирної сметани
- 1 ст. л. крохмалю
Дивіться відео, як приготувати дієтичний полуничний чізкейк:
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 160° С.
- Імбирне печиво подрібнити в блендері на крихту.
- Вершкове масло розтопити в сотейнику на невеликому вогні, всипати імбирну крихту і перемішати.
- У глибоку миску натерти цедру лимона і вичавити сік.
- Сир викласти до лимонному соку з цедрою, всипати крохмаль, цукор і збити все занурювальним блендером.
- Додати вершковий сир, сметану і яйця, все перемішати.
- Роз'ємну форму для випічки обернути потрійним шаром фольги, викласти імбирну крихту з маслом, розподілити і притиснути руками, зверху рівномірно розподілити начинку.
- Форму з чізкейк поставити в глибоке деко, засунути його на 2/3 в духовку і влити в деко холодну воду так, щоб форма була покрита на чверть.
- Випікати в розігрітій духовці 45-50 хвилин.
- Готовий чізкейк покрити лимонним варенням. Перед подачею остудити.
Корисні поради від Юлії Висоцької
- Для начинки знадобиться п'ять столових ложок цитрусового соку, тому вибирайте соковитий лимон.
- Форму для випічки краще взяти діаметром 22-25 см. Корж перед випіканням потрібно ненадовго поставити в холодильник або морозилку – на ньому простіше потім розподіляти начинку.
- Важливо не перетримати чізкейк в духовці, щоб він був ніжним.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чізкейку за 15 хвилин без випічки.