Овочеві котлети з сочевиці, помідорів і часнику виходять не тільки смачними, а й дуже корисними. Як і інші бобові, сочевиця майже не містить жиру, але багата білком і клітковиною.
Як приготувати сочевицю? Для початку обов'язково промийте крупу холодною водою. Залежно від сорту, сочевиці потрібен різний час варіння, він коливається від 10 до 40 хвилин.
Котлети з сочевиці з помідорами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 179 ккал на 100 г
Складові:
- 400 г помідорів
- 1 цибулина
- 100 г сочевиці
- 1 ч.л. порошку карі
- Кілька гілочок петрушки
- Сік 1 лимона
- 1 ст.л. борошна
- 1 ст.л. рослинної олії
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Помідори обдати окропом, зняти шкірку, м'якоть подрібнити.
- Цибулю почистити, дрібно нарізати.
- Сочевицю промити в холодній воді.
- Покласти овочі і сочевицю в каструлю, влити 5-6 ст.л. води і готувати під кришкою, помішуючи, 30 хвилин.
- Додати карі, подрібнену петрушку, лимонний сік, сіль і перець. Готувати ще 15-20 хвилин або до м'якості сочевиці. При необхідності влити трохи води. Дати охолонути.
- З отриманої маси сформувати плоскі котлети і обваляти їх у борошні. Розігріти в сковороді олію, покласти котлети і обсмажувати по парі хвилин з кожного боку.
Як подавати котлети з сочевиці
Сочевичні котлети можна подати гарячими або холодними. До них добре підійде салат із свіжих овочів.
Дивіться відео, як зробити індійський дал з сочевиці з коржиками:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп з сочевиці, грибів і квасолі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом салату з сочевиці з грушею.