Конфітюр з черешні з шоколадом виходить дуже смачним і незвичайним. Ви можете додати трохи коньяку чи рому для аромату.
Для цього рецепту ідеально підходить чорний шоколад – він найкраще підкреслює смак ягід. Таке варення не зберігається довго, тому його слід тримати в холодильнику.
Конфітюр з черешні з шоколадом
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 170 ккал на 100 г
Складові:
- 300 г черешні
- 200 г цукру
- 50 г чорного шоколаду
- 7 г желфікс 1:1
- Трохи води
Спосіб приготування:
- З черешні видаліть кісточки. Складіть ягоди в сотейник. Якщо соку практично немає – влийте воду, приблизно 50 мл.
- Засипте ягоди цукром, додайте желфікс і розмішайте. Поставте сотейник на невеликий вогонь і готуйте, помішуючи, щоб цукор не пригорів. Поступово черешня стане м'якою. Приблизно через 3 хвилини візьміть блендер і подрібніть частину ягід.
- Ще кілька хвилин потримайте конфітюр на вогні. Ложкою зачерпніть трохи сиропу і капніть на блюдце. Охолонувши, крапля має загуснути. Якщо ні – поваріть ще.
- Дрібно порубайте шоколад, додайте до черешні і перемішайте. Через хвилину вогонь можна вимкнути, дати конфітюру трохи охолонути і розлити по стерилізованим банкам.
- Остудіть при кімнатній температурі, а потім зберігайте конфітюр в холодильнику.
Як подавати варення
Подавайте його разом з млинцями чи домашнім ванільним морозивом.
Дивіться відео, як приготувати варення з екзотичних продуктів:
Нагадаємо, раніше ми писали, як швидко і легко очистити ягоди від кісточок.