Тарт – особливий різновид відкритого французького пирога. Хрустке пісочне тісто, ніжний мигдальний крем і ароматна абрикосова начинка – такий пиріг нікого не залишить байдужим.
Абрикосовий тарт з мигдалем
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 130 г
- цукрова пудра – 35 г
- cіль – 1/4 ч.л.
- масло вершкове – 115 г
Для мигдального крему:
- мигдальні пелюстки або мигдальне борошно – 40 г
- цукрова пудра – 40г
- масло вершкове – 40г
- яйце – 1шт
- борошно – 1ч.л.
- ром або коньяк – 1 ч.л.
Для начинки:
- абрикоси – близько 1 кг
- рідкий мед – 2-3 ст.л.
- мигдальні пелюстки
- цукрова пудра
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Для тіста борошно, цукрову пудру і сіль просіюємо в миску, додаємо нарізане кубиками холодне вершкове масло. Замішуємо тісто і викладаємо його до форми. Робимо пальцями бортики, наколюємо тісто виделкою і прибираємо до холодильника на 20 хвилин.
- Духовку розігріваємо до 210 градусів і випікаємо корж 7-10 хвилин, щоб тісто злегка зарум'янилося. Даємо основі повністю охолонути.
- Для крему пелюстки мигдалю перебиваємо в блендері з чайною ложкою цукрової пудри в дрібну крихту. З'єднуємо миндальне борошно з вершковим маслом кімнатної температури, цукровою пудрою, яйцем, борошном і ромом. Збиваємо на високій швидкості міксера до однорідності і відправляємо до холодильника.
- Абрикоси миємо, обсушуємо паперовим рушником, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку. Довільно нарізаємо.
- Рівномірно наносимо мигдальний крем по всій поверхні коржа, на крем викладаємо абрикоси, посипаємо поверхню мигдальними пелюстками.
- Запікаємо при 180 градусах 20 хвилин, дістаємо пиріг з духовки і поливаємо абрикоси рідким медом, знову відправляємо до духовки на 5-7 хвилин.
- Після приготування даємо тарту охолонути і охолоджуємо в холодильнику. Перед подачею посипаємо просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальне пісочне тісто. Сайт "Сегодня" також розповідав,як приготувати смачний пиріг з абрикосами і горіхами. Крім цього, ми ділилися рецептом яблучного пирога зі сметанною заливкою.
Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонною начинкою: