I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт дня: абрикосовий тарт з мигдалем

Якщо ви купили не надто стиглі абрикоси, додайте їх до літнього пирога

Тарт – особливий різновид відкритого французького пирога. Хрустке пісочне тісто, ніжний мигдальний крем і ароматна абрикосова начинка – такий пиріг нікого не залишить байдужим.

Абрикосовий тарт з мигдалем

Реклама

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 130 г
  • цукрова пудра – 35 г
  • cіль – 1/4 ч.л.
  • масло вершкове – 115 г

Для мигдального крему:

Реклама
  • мигдальні пелюстки або мигдальне борошно – 40 г
  • цукрова пудра – 40г
  • масло вершкове – 40г
  • яйце – 1шт
  • борошно – 1ч.л.
  • ром або коньяк – 1 ч.л.

Для начинки:

  • абрикоси – близько 1 кг
  • рідкий мед – 2-3 ст.л.
  • мигдальні пелюстки
  • цукрова пудра

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Для тіста борошно, цукрову пудру і сіль просіюємо в миску, додаємо нарізане кубиками холодне вершкове масло. Замішуємо тісто і викладаємо його до форми. Робимо пальцями бортики, наколюємо тісто виделкою і прибираємо до холодильника на 20 хвилин.
  2. Духовку розігріваємо до 210 градусів і випікаємо корж 7-10 хвилин, щоб тісто злегка зарум'янилося. Даємо основі повністю охолонути.
  3. Для крему пелюстки мигдалю перебиваємо в блендері з чайною ложкою цукрової пудри в дрібну крихту. З'єднуємо миндальне борошно з вершковим маслом кімнатної температури, цукровою пудрою, яйцем, борошном і ромом. Збиваємо на високій швидкості міксера до однорідності і відправляємо до холодильника.
  4. Абрикоси миємо, обсушуємо паперовим рушником, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку. Довільно нарізаємо.
  5. Рівномірно наносимо мигдальний крем по всій поверхні коржа, на крем викладаємо абрикоси, посипаємо поверхню мигдальними пелюстками.
  6. Запікаємо при 180 градусах 20 хвилин, дістаємо пиріг з духовки і поливаємо абрикоси рідким медом, знову відправляємо до духовки на 5-7 хвилин.
  7. Після приготування даємо тарту охолонути і охолоджуємо в холодильнику. Перед подачею посипаємо просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальне пісочне тісто. Сайт "Сегодня" також розповідав,як приготувати смачний пиріг з абрикосами і горіхами. Крім цього, ми ділилися рецептом яблучного пирога зі сметанною заливкою.

Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонною начинкою:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти