Гриби портобело – це не що інше, як один з сортів звичних і улюблених багатьма печериць. Відрізняють цей сорт більші розміри і капелюшок, який може повністю розкритися.
Фаршировані гриби з томатами та моцарелою
Інгредієнти:
- 4 капелюшки грибів портобело
- 8 кульок міні-моцарели, розрізаних навпіл
- 1 чашка різнокольорових помідорів чері, розрізаних навпіл
- 1 чашка свіжого базиліку, порваного руками
- 4 столові ложки вершкового масла або оливкової олії
- 2-3 зубчики часнику, тонко нарізаних
- 4 столові ложки свіжої петрушки, нарізаної
- сіль, перець
- бальзамічний оцет – за бажанням
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180-200 °С, підготувати всі продукти.
- Покласти масло, петрушку і часник до сотейника. Нагріти на повільному вогні, щоб масло розтопити, а часник став м'яким. Посолити і поперчити.
- Змастити капелюшки грибів часниковим маслом за допомогою кулінарного пензлика.
- Викласти гриби на деко, застелене фольгою. Наповнити капелюшки помідорами чері та моцарелою.
- Запікати близько 8-10 хвилин, поки гриби не стануть м'якими, а сир не розплавиться. Прикрасити подрібненим базиліком, за бажанням скропити бальзамічним оцтом.
Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.
Дивіться відео, як не отруїтися лісовими грибами: