Всі ми знаємо, як виглядає обліпиха – колючий чагарник з яскравими жовтими ягодами. Ця рослина вже давно відома своїми цілющими і корисними властивостями. З обліпихи роблять соуси, варення, компоти і лимонад. Ми розповімо, як приготувати з цією ягодою апетитні м'ясні рулетики.
Курячі рулетики з обліпихою
Інгредієнти на 1 порцію:
- 120 г курячого філе
- 20 г рослинного масла
- Сіль, перець – за смаком
Для начинки:
- 100 г садової обліпихи
- 1 ст. л. без гірки крохмалю
- сіль
Для соусу:
- 50 г садової обліпихи
- 30 г соку апельсина
- 30 г сухого білого вина
- 50 г вершків 30%
- сіль за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Обліпиху добре промити і за допомогою блендера перетворити на пюре.
- Покласти в невелику каструлю, довести до кипіння (але не варити!), додати розведений у воді крохмаль (1 частина крохмалю на 4 частини води) і тримати, помішуючи, на вогні протягом 5-7 хвилин. Посолити і дати охолонути. Консистенція у начинки повинна вийти, як у густого варення або мармеладу.
- Щоб приготувати соус, як і для начинки, зробити пюре з обліпихи, довести його до кипіння, додати вино, сіль, сік апельсина і вершки. Проварити до загустіння близько 5-7 хвилин.
- Тонко відбиті шматочки курячого філе посипати сіллю і перцем, покласти на них підготовлену начинку, згорнути рулетиками і обсмажити до напівготовності на рослинній олії близько 7-10 хвилин.
- Довести до готовності в духовці (або на невеликому вогні на сковороді під кришкою) протягом 10-15 хвилин. Подавати з соусом і гілочкою розмарину.
Нагадаємо, раніше ми писали, кому можна і кому не можна їсти обліпиху. Ми також ділилися рецептом обліпихового чаю для зміцнення імунітету.
Смотрите видео, как приготовить диетическую куриную грудку: