Масляниста м'якоть авокадо прекрасно поєднується зі солодкуватими креветками і хрусткими свіжими огірками. Досить заправити ці компоненти лимонним соком, оливковою олією і бальзамічним оцтом, щоб вийшов смачний, ситний і дуже корисний салат.
Легкий салат з авокадо і креветками
Складові:
- Огірки – 5-6 шт.
- Авокадо – 1 шт
- Креветки великі сирі – 8-9 шт.
- сіль
- Чорний перець
- Білий бальзамічний оцет – 1ст.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Огірки очистити від шкірки, розрізати уздовж, вийняти насіння, порізати великими півкільцями.
- Авокадо розрізати навпіл, видалити кістку, почистити, порізати великими півкільцями, покласти до огірків, скропити бальзамічним оцтом.
- Креветки сирі очистити від панцира, розрізати уздовж навпіл, очистити від кишкової вени.
- Розігріти на сковороді оливкове масло, обсмажити креветки з обох сторін до готовності (не більше хвилини з кожного боку, як тільки м'ясо стає непрозорим і місцями рожевим, креветки готові).
- Креветки трохи остудити і перекласти разом із залишками масла зі сковороди в миску із салатом. Злегка посолити і поперчити.
- Подавати можна теплим або повністю остиглим з ароматними хрусткими тостами з чіабатти або багета.
Нагадаємо, раніше в Лондоні представили веганське морозиво у вигляді авокадо. Мы и також писали, як приготувати смачний салат з курки і авокадо з пряною заправкою і часниковими грінками. Крім цього, ми розповідали, як приготувати салати з авокадо з томатами.
Дивіться відео, як приготувати фаршировані авокадо за рецептом Олексія Суханова: