Піца є однією з найпопулярніших страв в італійській кухні і навіть стала своєрідним кулінарним символом країни. Вона не вимагає особливих умінь і тривалої підготовки, а начинку можна зробити з найрізноманітніших продуктів.
Піца з шинкою, кукурудзою і грибами
Складові:
Для тіста:
- 1 1/2 склянки хлібного борошна
- 1/4 ч. л. солі
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 1/2 склянки теплої води
- 1 ст. л. оливкової олії
Для начинки:
- кілька ложок томатного соусу
- оливкова олія
- щіпка сушеного базиліка
- 1 помідор
- 6 печериць
- 100 г шинки
- моцарелла – за смаком
- твердий сир – до смаку
- консервована кукурудза – жменя
- свіжий базилік – кілька листочків
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Просійте борошно у велику миску. Додайте сіль і дріжджі, перемішайте.
- Зробіть поглиблення в центрі, налийте в нього воду й оливкову олію. Замісіть тісто і накрийте його рушником. Залиште в теплі на 1 годину, щоб тісто збільшилося в об'ємі.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною 5-6 мм, перекладіть на деко, застелене пергаментним папером.
- Збризніть тісто оливковою олією, намажте томатним соусом, змішаним із сушеним базиліком.
- Додайте тонко нарізані й обсмажені шампіньйони. Зверху викладіть кружечки помідора і нарізане м'ясо. Посипте кукурудзою і сиром.
- Випікайте піцу в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Подавайте гарячою, прикрасивши листочками базиліку.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляної піци з грибами, беконом і помідорами. Сайт "Сегодня" також ділився рецептами смачного тіста для піци.
Дивіться відео, як приготувати смачну піцу на хлібі за 5 хвилин: