Сібас – один з основних продуктів середземноморської дієти. Краще доповнення до цієї риби – цибуля, часник, фенхель, пряні трави, а також цитрусові і помідори. На гарнір можна запропонувати кускус і сочевицю, відварену картоплю або зелений салатт.
Сібас по-прованськи
Інгредієнти на 2 порції:
- 2 тушки сібаса
- 1 лимон
- невеликий пучок свіжого розмарину і чебрецю
- суміш мелених перців
- морська сіль
- сушені прованські трави
Рецепт приготування:
1. Рибу почистити. Розігріти духовку до 200 град.С. Велику прямокутну форму або деко вистелити фольгою.
2. Лимон помити і нарізати кружечками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Рибу натерти всередині і зовні сіллю, сумішшю прованських трав і меленим перцем. Всередину вкласти по кілька гілочок зелені і часточок лимона. Відправити рибу в форму.
4. Знизити температуру в духовці до 180 град. С (по можливості, вибрати режим приготування з грилем). Запікати впродовж 30-40 хвилин. За 15 хвилин до приготування скропити рибу лимонним соком.
5. Подавати разом із зеленим салатом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом кіша з морепродуктами і зеленим горошком. Ми також розповідали, як правильно смажити м'ясо і рибу.
Дивіться відео, як приготувати мідії з часником і вершками: