Свинина, запечена в журавлинно-медовій глазурі – це традиційна страва фінської кухні. Журавлина для приготування маринаду підійде як свіжа, так і заморожена.
Свинина в духовці з журавлиною
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинячого ошийка
- 2 червоні цибулини
- 300 г журавлини або брусниці
- 2 ст.л. меду
- 2 ст.л. оливкової олії
- Сіль, мелений перець
- Листя салату – для подачі
Рецепт приготування:
- Свинину помити і обсушити. Зробити поздовжні надрізи в м'ясі, натерти сіллю і перцем.
- Ягоди розім'яти разом з медом, змастити м'ясо отриманою сумішшю.
- Червону цибулю очистити, нарізати півкільцями і викласти на свинину.
- Згорнути м'ясо рулетом і скріпити кулінарною ниткою. Змастити оливковою олією і покласти на деко, попередньо помістивши в рукав для запікання.
- Запікати м'ясо при 200 ⁰С протягом години. Потім рукав розрізати і готувати ще 30 хвилин при 180 ⁰С.
- Готову свинину викласти на листя салату і полити залишками соусу.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати стейки з розмарином від Даші Малахової.
Дивіться відео, як вибрати безпечне і свіже м'ясо: