Львівський сирник – класичний український десерт з сиру: Ми хочемо запропонувати більш цікавий варіант: листковий сирник з маком в духовці. Ви можете покрити його сметанним кремом або шоколадною помадкою.
Сирно-маковий сирник
Інгредієнти:
- 2 склянки маку
- 1 склянка горіхів
- 1 склянка сухарів
- 10 яєць
- 500 г домашнього сиру
- цукор – за смаком
- 1 літр сметани
- 1 лимон
- родзинки
- ваніль
- шафран
Рецепт приготування:
- Приготувати три начинки: макову, сирну і крем. Для макового шару розтерти мак, додати нарізані і підсмажені горіхи, сухарі і збиті з цукром жовтки з шести яєць. Все добре перемішати. Додати раніше відокремлені і збиті з цукром білки.
- Добре розтерти сир, додати 1 ст.л. сметани, збиті з цукром жовтки з чотирьох яєць, натертий на тертці лимон, ваніль, манку, родзинки (запарені і висушені рушником), шафран. Все добре перемішати. Помішуючи, додати збиті з цукром білки з чотирьох яєць.
- Потім викласти все в підготовлену форму. Спочатку шар маку, на нього – шар сиру, потім знову шар маку і знову шар сиру. Повторювати, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху повинен бути маковий шар. Поставити сирник у духовку випікатися.
- Готовий десерт охолодити і покрити кремом або помадкою. Для крему збити з цукром жирну сметану і додати ваніль. Для помадки змішати 1 ст.л. цукру, 1 ст.л. масла, 1 ст.л. сметани і 1 ст.л. какао. Помішуючи, довести до кипіння на слабкому вогні. Не кип'ятити.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати домашній торт "Спартак". "Сьогодні" також ділились рецептом "Наполеона" з заварним кремом.
Дивіться відео, як правильно вибрати смачний сир:
Читайте також: