Рецептів яблучних пирогів багато не буває, а тим більше яблучно-грушевих. Простий рецепт, доступні продукти, відмінний результат!
Яблучно-грушевий пиріг
Для тіста:
- вершкове масло – 100 г
- пшеничне борошно – 200 г
- сметана (20%) – 2 ст.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
Для начинки:
- яблуко (велике) – 1 шт.
- груша (велика) – 1 шт.
- цукор – 150 г
- яйце – 1 шт.
- сметана 20% – 200 г
- пшеничне борошно – 2 ст.л
- цедра 1 лимона
- сік половини лимона
- щіпка ваніліну
- щіпка меленої кориці
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Масло кімнатної температури з'єднуємо з просіяним борошном, розпушувачем, сметаною, замішуємо тісто. Готове тісто відправляємо до холодильника на 15-30 хвилин.
- Яблуко і грушу очищаємо від шкірки і серцевини, тонко нарізаємо і поливаємо лимонним соком.
- Яйце збиваємо з цукром, додаємо сметану, цедру, корицю, борошно і ванілін, продовжуємо збивати ще 1-2 хвилини.
- Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, тонким шаром розподіляємо по формі тісто, робимо бортики заввишки близько 3 см.
- На тісто викладаємо фрукти, фрукти заливаємо сметаною з іншими інгредієнтами. Випікаємо при 180-190 С близько 50 хвилин.
- Остуджуємо пиріг. Посипаємо за бажанням цукровою пудрою або мигдальними пелюстками. Яблучно-грушевий пиріг подаємо до чаю, кави або з молоком.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом яблучного штруделя. Ми також писали, як приготувати яблучний штрудель з лаваша. Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк: