Оригінальний рецепт, який ідеальний як для буднів, так і для свят – особливо, якщо ви втомилися від запеченої курки або качки.
Риба в гарбузовому насінні
Складові:
- 500-600 г філе білої риби (тріски, палтуса)
- 80-100 г очищеного гарбузового насіння
- 1 ч. л. меленого перцю чилі
- 2 ч. л. паприки
- сушені італійські трави
- 2 ст. л. олії
- сіль, чорний перець
- свіжа кінза і лимон – для подачі
Рецепт приготування:
- Духовку розігріваємо до 220 °C.
- Форму для запікання скроплюємо оливковою олією і викладаємо в неї філе риби. На порції відразу не розрізаємо, запікати краще великими шматками, щоб риба залишилася ніжною і соковитою всередині.
- Паніровку краще робити в пакеті, щоб не бруднити зайвий посуд. Розміщуємо в пакет із застібкою гарбузове насіння і за допомогою качалки розбиваємо його на дрібні шматочки (не в пудру). Додаємо інші інгредієнти. Закриваємо пакет і все добре перемішуємо. Перед використанням спробуйте на смак, щоб при необхідності досолити.
- Висипаємо паніровку на рибу, рівномірно розподіляємо і злегка утрамбовуємо пальцями, створюючи щільну корочку.
- Запікається біла риба зазвичай дуже швидко, для середньої товщини шматочків філе досить 12-15 хвилин. Орієнтуйтеся на розмір і перевіряйте готовність ножем.
- Після духовки довго у формі рибу краще не тримати, оскільки форма гаряча і філе продовжує готуватися. При подачі ділимо на порційні шматочки і розкладаємо по тарілках. Подаємо з кінзою, лимоном і будь-яким гарніром на свій смак.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої риби з картоплею. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати киш з лососем і броколі.