Емпанадас вперше з'явилися в Іспанії. Ці пиріжки, наповнені морепродуктами, м'ясом, сиром, овочами або фруктами, користуються величезною популярністю у всіх країнах Латинської Америки. Вони мають характерну напівкруглу форму і готуються з бездріжджового тіста.
Ми поділимося рецептом ситних емпанадас з начинкою з м'ясного фаршу, варених яєць, смажених овочів і оливок. Їх можна подавати на сніданок або як гарячу закуску.
Емпанадас з фаршем
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 335 ккал на 100 г
Інгредієнти для тіста:
- 360 г борошна
- 1/2 ч.л. солі
- 170 г вершкового масла (нарізаного кубиками)
- 1 яйце
- 125 мл молока
Спосіб приготування:
- Змішайте борошно і сіль в процесорі (можна вимішувати руками).
- Додайте вершкове масло, яйце і молоко потроху. Змішайте, поки не вийдуть невеликі окремі кульки і тісто стане м'яким і еластичним.
- Зробіть кульку з тіста і дайте відпочити 10 хвилин.
- Розділіть тісто на дві кульки і розкачайте качалкою два диска.
- Кільцем або формою 12 см зробіть маленькі диски, наповніть начинкою і сформуйте емпанадас.
- Змастіть яйцем і запікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 190 °С.
Як зробити начинку для емпанадас
Складові:
- 400 г яловичого фаршу
- 1 невелика цибулина
- 3 стебла зеленої цибулі
- 1 невеликий червоний або зелений перець
- 12 шт. оливок
- 2 варені яйця
- Солодка і гостра мелена паприка
- Кумин
- Сіль, перець
- 75 мл яловичого бульйону
- Рослинна олія – для обсмажування
Спосіб приготування:
- Цибулю і перець дрібно порізати, обсмажити на олії, додати м'ясо, швидко підрум'янити на сильному вогні.
- Як тільки м'ясо змінить колір, зняти з вогню, додати спеції, маслини і трохи яловичого бульйону. Посолити і поперчити, перемішати, остудити і прибрати в холодильник на кілька годин.
- Перед випічкою додати рубані варені яйця.
Дивіться відео, як приготувати еквадорські пиріжки:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати розтягаї з рибою . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зробити янтики з м'ясним фаршем .