Французький цибульний суп – це досить густий суп-пюре на м'ясному бульйоні, з грінками, запечений в горщику під сирною скоринкою, іноді з додаванням алкоголю.
Існує і більш легка версія страви – на курячому бульйоні, і вегетаріанська – на овочевому бульйоні або навіть на воді.
Французький цибульний суп класичний
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 126 ккал на 100 г
Складові:
- 800 мл бульйону
- 800 г цибулі
- 50 г вершкового масла
- 5-6 гілочок чебрецю або шавлії
- 120 г твердого сиру
- 6 скибочок багета
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Почистити цибулю, помити і нарізати кожну цибулину тонкими чверть-кільцями.
- У сотейнику на невеликому вогні розтопити вершкове масло і викласти нарізану цибулю. Обсмажити його на дуже слабкому вогні протягом 30 хвилин – за цей час він повинен зменшитися в обсязі і придбати карамельний відтінок.
- Влити один стакан бульйону і додати листочки чебрецю або шавлії. Варити, постійно помішуючи, поки бульйон практично повністю не випарується. Потім влити бульйон і варити суп на середньому вогні – до густоти на ваш смак.
- В самому кінці посолити і поперчити суп, пор бажанням влити трохи білого сухого вина. Вимкнути.
- Накрити суп кришкою і дати йому постояти 15 хвилин.
- Тим часом натерти сир на тертці, нарізати багет скибочками і підсушити на сухій сковороді.
- Розлити суп по порційних горщиках, присипати кожен сиром, поверх сиру викласти скибочки підсушеного багета, а зверху – знову сир.
- Відправити горщики з цибульним супом в розігріту до 180 ° С духовку і запікати, поки сир не розплавиться.
- Дістати суп з духовки і відразу ж подавати.
Корисна порада
Якщо у вас немає свіжого чебрецю, ви можете замінити його сушеним. Буде досить 1/2 чайної ложки.
Дивіться відео, як зварити морквяний суп з імбиром:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити по-справжньому прозорий бульйон . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісного розсольнику з перловкою .