Кульки з моцарели в хрусткій паніровці, обсмажені у фритюрі і доповнені теплим сирно-соєвим соусом – це чудова гаряча закуска.
Кульки з моцарели з сирним соусом
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне -100 г
- Сухарі паніровочні – 150 г
- Яйця – 3 шт.
- Рослинна олія – 1 л
- Маленькі кульки моцарели – 30 шт.
- Сіль
Для соусу:
- Сир вершковий – 200 г
- Вино біле або вода -100 мл
- Соус табаско – 4-5 крапель
- Вустерський соус – 4-5 крапель
- Соус соєвий - 3 ч.л.
- Сир чеддер, тертий -100 г
Рецепт приготування:
- Приготуйте соус, поставивши каструльку з вершковим соусом, білим вином (або водою) на середній вогонь. Додайте табаско, соєвий соус і вустерський соус. Поступово вмішайте чеддер так, щоб він повністю розтанув.
- Щоб зробити кульки з моцарели, насипте борошно і панірувальні сухарі в окремі миски і збийте яйця в третій. Налийте олію в дрібну і широку сковороду і поставте на середній вогонь.
- Злийте рідину і обсушіть сир. Занурюйте кожну кульку спочатку в борошно, потім у збиті яйця і, нарешті, в сухарі. Потім знову в яйце і в сухарі. Уважно стежте за тим, щоб кульки були щільно вкриті кришками з усіх боків.
- Перевірте, чи готова олія, опустивши в неї кришки: якщо навколо з'являються бульбашки і кришки спливають, значить, олія досить гаряча. Акуратно за допомогою шумівки опускайте по 6-8 кульок за раз і смажте близько хвилини або до золотистої скоринки.
- Дістаньте готові кульки з олії (за допомогою тієї ж шумівки) і залиште на паперовому рушнику, щоб увібралися надлишки жиру. Посоліть перед подачею на стіл.
- Подавайте кульки з моцарели з теплим соусом.
Нагадаємо, раніше ми делілись рецептами хрустких крилець до пива. "Сегодня" також ділились рецептом сирних наггетсів.
Дивіться відео, як приготувати курячі крильця барбекю: