Холодець – одна з найтрадиційніших страв на різдвяному столі. Щоб холодець зі свинини вийшов прозорим, не забувайте під час варіння знімати піну і накип. Щоб домогтися чистоти бульйону, процідіть його через 2 шари марлі. Коли готовий холодець застигне, зніміть шар жиру з його поверхні.
Дивіться відео, як приготувати холодець в яєчних шкарлупках:
Холодець на Різдво зі свинини
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 183 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3-3,5 л води
- 1 свиняча рулька (1-1,5 кг)
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1/2 ч. л. солі на 1 л бульйону
Спосіб приготування:
- Рульку добре промити.
- Скласти в каструлю рульку, очищену моркву і цибулину. Залити холодною водою. Варити до закипання, знімати піну, задушити вогонь на мінімум і варити 3 години під закритою кришкою, не даючи бульйону википіти.
- Бульйон процідити і добре посолити, м'ясо відокремити від кісток.
- Форму застелити харчовою плівкою і викласти м'ясо щільним шаром.
- Залити бульйоном поверх м'яса. Закрити харчовою плівкою.
- Поставити остуджувати в холодильник на ніч.
Як подавати свинячий холодець
Готовий холодець викласти з форми і розрізати на порційні шматочки. Викласти на блюдо і подавати разом з гірчицею і хріном.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачну буженину. "Сьогодні" також писали, як зробити м'ясо по-французьки.