Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Рецепт холодцю зі свинини на Різдво

Готуємо холодець зі свинячої рульки

Свинячий холодець на Різдво
Свинячий холодець на Різдво
Фото: Depositphotos

Холодець – одна з найтрадиційніших страв на різдвяному столі. Щоб холодець зі свинини вийшов прозорим, не забувайте під час варіння знімати піну і накип. Щоб домогтися чистоти бульйону, процідіть його через 2 шари марлі. Коли готовий холодець застигне, зніміть шар жиру з його поверхні.

Дивіться відео, як приготувати холодець в яєчних шкарлупках:

Холодець на Різдво зі свинини

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 183 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 3-3,5 л води
  • 1 свиняча рулька (1-1,5 кг)
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1/2 ч. л. солі на 1 л бульйону

Спосіб приготування:

  • Рульку добре промити.
  • Скласти в каструлю рульку, очищену моркву і цибулину. Залити холодною водою. Варити до закипання, знімати піну, задушити вогонь на мінімум і варити 3 години під закритою кришкою, не даючи бульйону википіти.
  • Бульйон процідити і добре посолити, м'ясо відокремити від кісток.
  • Форму застелити харчовою плівкою і викласти м'ясо щільним шаром.
  • Залити бульйоном поверх м'яса. Закрити харчовою плівкою.
  • Поставити остуджувати в холодильник на ніч.

Як подавати свинячий холодець

Готовий холодець викласти з форми і розрізати на порційні шматочки. Викласти на блюдо і подавати разом з гірчицею і хріном.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачну буженину. "Сьогодні" також писали, як зробити м'ясо по-французьки.

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів