Печиво з арахісовим маслом – популярний десерт американської кухні. У тісто можна додати шматочки шоколаду, колоті горішки або дрібні родзинки.
Арахісове печиво
Складові:
- 85 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 90 г арахісового масла
- 130 г борошна
- 1/3 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. розпушувача
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- Застелити великий лист пергаментним папером.
- Збити м'яке вершкове масло і цукор до пишної світлої маси (близько 2-3 хвилин). Додати арахісове масло. Потім додати яйце і ваніль, перемішати.
- В окремій мисці з'єднати борошно, розпушувач і сіль. Додати в масляну суміш, перемішати. Якщо тісто дуже м'яке, щоб сформувати кульки, потрібно відправити його в холодильник приблизно на годину.
- Скачати тісто в кульки 2,5 см. Перекласти печиво на підготовлений лист на відстані близько 5 см один від одного. Потім, використовуючи зубці мокрої вилки, зробити хрестоподібний відбиток зверху.
- Випікати печиво близько 10-12 хвилин, або поки печиво злегка не підрум'яниться по краях. Вийняти з духовки і помістити на решітку для охолодження.
Для нотаток : печиво можна зберігати при кімнатній температурі, в герметичному контейнері, протягом тижня.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом чізкейку з сиром і шоколадним печивом. Мы також писали, як приготувати смачне пісне печиво. Крім цього, ми розповідали, як зробити печиво з житнього борошна за рецептом Валентини Хамайко.
Дивіться відео, як приготувати сирне печиво з кунжутом: