Картопляний салат – страва родом з Німеччини. На відміну від легких зелених салатів, воно дуже поживне, тому прекрасно підходить для зимового меню.
Дивіться відео, як приготувати вершковий салат:
Пропонуємо рецепт картопляного салату з салямі, маринованими огірками, цибулею і гірчичною заправкою.
Картопляний салат з салямі
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 182 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Картопля – 500 г
- Салямі -100 г
- Цибуля – 1 шт
- Мариновані огірки – 2 шт
- Гірчиця грубозерниста – 1 ч. ложки
- Кріп – 3-5 гілочок
- Оцет винний білий – 1 ч. ложка
- Сіль, перець – за смаком
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
Спосіб приготування:
- Картоплю відварити в мундирі до готовності, остудити, а потім очистити і нарізати великими часточками і викласти в салатницю.
- Мариновані огірки нарізати тонкими скибочками і додати до картоплі.
- Цибулю очистити і порізати тонкими кільцями, салямі – соломкою, а кріп дрібно порубати. Змішати всі інгредієнти.
- Приготувати заправку. Змішати масло, оцет, гірчицю, сіль і перець. Заправити салат і перемішати.
Секрети приготування салатів з картоплі
- Використовуйте так звані "воскові" сорти картоплі. Такі бульби будуть краще зберігати свою форму при заправці соусом;
- Злегка збризніть ще теплу картоплю оцтом, це підкреслить її смакові якості;
- Сіль для салату краще використовувати велику – так ви не пересолите страву.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати жульєн з картоплею . "Сьогодні" також ділилися рецептом овочевої запіканки з картоплею.