Картопляний крем-суп з цибулею-пореєм – відмінна страва для літнього обіду. Завдяки додаванню лимонного соку і сметани він має делікатну кислинку і добре освіжає в спеку.
Щоб зробити суп більш легким, використовуйте воду замість бульйону.
Картопляний суп з пореєм
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 53 ккал на 100 г
Складові:
- 2 столові ложки рафінованої олії
- 4-5 середніх картоплин, очищених і грубо нарізаних
- 3 великих цибулі-порею, очищених і тонко нарізаних
- 6 склянок овочевого або курячого бульйону
- Сіль за смаком
- 1-2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
- 1/2 чашки жирних вершків
- 1/2 склянки крем-фреш або сметани
- 1/3 склянки порізаної петрушки або зеленого лука
Спосіб приготування:
- Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю-порей та картоплю.
- Готуйте, періодично помішуючи, поки овочі не почнуть розм'якшуватися і злегка підрум'яняться, приблизно від 8-12 хвилин.
- Додайте овочевий бульйон і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 30-40 хвилин або поки овочі не стануть м'якими.
- Подрібніть до отримання однорідної маси, використовуючи блендер.
- Додайте вершки і приправте за смаком сіллю і лимонним соком.
Як подавати картопляний суп
Розлийте картопляний суп в миски і доповніть ложкою крем-фреш або сметани і великий жменею рубаною петрушки.
Дивіться відео, як зварити сирний суп з овочами:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату "Нісуаз" від Джулії Чайлд.