Смачні і оригінальні картопляні оладки з сиром можна приготувати на вечерю влітку. До них ідеально підійде домашній сметанний соус з кропом і петрушкою.
При готуванні картопля може потемніти. Щоб цього не сталося, до суміші необхідно додати терту цибулю або лимонний сік. А щоб картопляні оладки добре пропеклися, їх слід смажити під закритою кришкою.
Картопляні оладки з сиром
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 178 ккал на 100 г
Складові:
- 6 середніх картоплин
- 1 пучок зеленої цибулі
- 150 г тертого сиру
- 1/2 ч.л. часникової приправи
- 1/4 ч.л. меленого перцю
- 1/2-1 склянка борошна
- 2 яйця
- 1/2 склянки рослинної олії
- Сіль за смаком
Для соусу:
- 1/2 склянки сметани
- Кілька гілочок кропу і петрушки
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю натріть на крупній тертці і відіжміть від зайвої рідини. Перекладіть в миску.
- Зелену цибулю дрібно порубайте, перекладіть до картоплі. Додайте яйця, натертий сир, спеції і борошно, перемішайте до отримання однорідного густого тіста.
- Розігрійте олію у великій сковороді, викладіть тісто на сковороду ложкою, сформувавши оладки. Обсмажуйте з двох сторін до золотистого кольору.
- Перекладіть оладки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Подавайте зі сметанним соусом.
Як зробити сметанний соус
Приготуйте соус, змішавши сметану з нарізаною зеленню і сіллю. За бажанням можна додати ложечку білого хрону.
Дивіться відео, як зробити оладки з індичкою:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати деруни з грибами і сиром. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом дерунів з кабачками і цвітною капустою.