Сирна запіканка з родзинками – ідеальний варіант для ситного сніданку або легкого вечері. До того ж вона підходить для дитячого і дієтичного харчування. Класичну запіканку з сиру роблять в духовці, але в мультиварці вона виходить не гірше.
Важливо дотримуватися наступного порядку дій: спочатку збити яйця з цукром, а потім поступово ввести сир і манну крупу. Ізюм – в самому кінці. Деякі господині для більш ніжної консистенції додають трохи вершків або молока.
Запіканка сирна з родзинками
Час приготування:
- 1 година 15 хвилин
Калорійність:
- 209 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 100 мл молока
- 120 г цукру
- 2-3 яйця
- 50 г манної крупи
- 40 г крохмалю
- 2 жмені родзинок
- Цедра половини лимона або апельсина
- 1 ч. л. лимонного соку
- Ванілін – на кінчику ножа
- Сіль – щіпка
Спосіб приготування:
- Чашу мультиварки змастіть маслом і присипте панірувальними сухарями.
- Яйця збийте з цукром. Додайте молоко, сир, сік і цедру лимона і перемішайте. Потім додайте манну крупу, крохмаль, ванілін і сіль і добре перемішайте.
- Всипте промиті родзинки і перемішайте. Перекладіть масу в чашу мультиварки. Готуйте в режимі "Випічка" близько 50 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою – якщо вона виходить сухою, запіканка готова, якщо немає – то готуйте ще 10-15 хвилин.
- Остудіть і вийміть запіканку. Подавайте запіканку з медом, джемом або сметаною.
Корисна порада
Запіканка буде ще ніжніше, якщо білки збити окремо в пишну масу і ввести в тісто в самому кінці.
Дивіться відео, як вибрати якісний сир:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирну запіканку з чорницею . "Сьогодні" також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю .