Тарталетки з листкового тіста з різними начинками – це чудова закуска до будь-якого застілля. Чим наповнити тарталетки ? Та чим завгодно: м'ясом, ікрою, рибою, овочами, сиром, грибами і навіть фруктами. Ми пропонуємо рецепт кошиків з куркою та грибами.
Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:
Тарталетки з куркою і грибами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 215 на 100 г
Інгредієнти:
- 900 г готового листкового тіста
- 700 г курячого філе
- 600 мл сухого білого вина
- 3 ст.л. борошна
- 2 ст.л. масла для смаження
- 75 г вершкового масла
- 1 ріпчаста цибуля
- 4 зубчики часнику
- 1 ч.л. сушеного чебрецю
- 225 г грибів
- 450 мл жирних вершків
- Базилік – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Філе курки наріжте кубиками. Цибулю дрібно наріжте. Часник роздушіть. Зелень базиліка наріжте. Гриби відварити.
- Розігрійте духовку до 200 °С. Розкачайте тісто завтовшки три мм, розділіть на шість частин і викладіть у формочки з високими бортиками. Наколи тісто виделкою. Накрийте кошички папером, засипте бобами і поставте в духовку на 15 хвилин.
- Курку обваляйте в борошні. У сотейнику розігрійте масло для смаження з 50 г вершкового масла. Партіями обсмажте курку. Відкладіть, в сотейник влийте вино, доведіть до кипіння і готуйте до випарювання і густоти сиропу.
- Поверніть курку в каструлю. Посоліть, поперчіть, додайте вершки і чебрець, млоїте 10 хвилин. Накрийте і тушкуйте до м'якості.
- Розтопити масло і обсмажте гриби. Курку змішайте з базиліком і грибами, викладіть в спечені кошички і поставте в духовку ще на 10 хвилин. Подавайте в якості гарячої закуски.
Корисна порада
Якщо ви не хочете використовувати вино, додайте овочевий або курячий бульйон.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати куряче філе з чорносливом . "Сьогодні" також писали, як зробити плов з куркою та яблуками .