Класичний клафути роблять виключно з вишнею, але існують рецепти з яблуками, персиками, малиною і сливою. Ця приголомшлива французька страва одночасно нагадує пиріг, омлет і млинці з начинкою.
Ми пропонуємо приготувати клафуті в духовці з полуницею і ваніллю. Можливо, цей варіант стане вашим улюбленим.
Клафуті з полуницею в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 162 ккал на 100 г
Складові:
- 3 ст.л. цукру
- 3 ст.л. + 1/2 ч.л. борошна
- 1 яйце
- Дрібка солі
- 4 ст.л. вершків
- 4 ст.л. молока
- 1/2 ч.л. ванильної есенції
- Полуниця
- Цукрова пудра
- Масло і цукор – для посипання форми
Спосіб приготування:
- Духовку нагріти до 180 °С.
- Змастити маслом невелику нероз'ємну форму для випікання (або кілька керамічних форм), посипати борошном, зайву муку витрусити.
- У мисці злегка збити яйце, додати сіль, цукор, перемішати. Додати молоко, вершки, ваніль, все перемішати, але не збивати. Всипати борошно і акуратно перемішати.
- На дно форми викласти нарізану полуницю в один шар, зверху залити молочно-яєчною сумішшю.
- Запікати 30-40 хвилин. Дістати клафуті з духовки і за бажанням посипати цукровою пудрою.
Дивіться відео, як спекти перевернутий французький пиріг з яблуками:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом простого полуничного пирога в мультиварці. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пісочний полуничний пиріг з хрусткою крихтою.