Хумус – популярна на Близькому Сході холодна закуска з нуту з кунжутної пастою, яку традиційно їдять з пітою.
Юлія Висоцька радить приготувати хумус за незвичним рецептом з додаванням корисного інгредієнта – цвітної капусти. Щоб зменшити калорійність закуски, вона пропонує подати до неї не традиційні коржі, а нарізані свіжі овочі.
Хумус з цвітною капустою
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 386 ккал на порцію
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 500 г
- Консервований нут – 80 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кедрові горіхи – 30 г
- Лимони – 1/2 шт.
- Часник – 8 зубчиків
- Кінза – 2 гілочки
- Оливкова олія – 8 ст. л.
- Паста тахіні – 4 ч. л.
- Сіль морська – 1/4 ч. л.
Овочі до хумусу:
- Морква – 2 шт.
- Стебло селери – 1 шт.
- Перець солодкий жовтий – 1/2 шт.
- Перець солодкий червоний – 1/2 шт.
- Огірок – 1/2 шт.
Дивіться відео, як зробити корисний соус для салату:
Спосіб приготування:
- Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Весь часник почистити, два зубчики дрібно порізати.
- Розігріти в сковороді 3 ст. ложки оливкової олії, додати нарізані цибулю і часник, посолити і обсмажити до золотистого кольору.
- Цвітну капусту розібрати на невеликі суцвіття, викласти до цибулі з часником, посолити і обсмажити до готовності, потім додати 2 ст. ложки оливкової олії, нут без рідини і все перемішати.
- Кедрові горіхи обсмажити на сухій сковороді і пересипати в холодну миску.
- У тій же сковороді розігріти 3 ст. ложки оливкової олії, обсмажити залишилися зубчики часнику і перекласти в окремий посуд. З половинки лимона вичавити сік.
- Обсмажену цвітну капусту з овочами викласти в чашу блендера, додати 80 мл рідини з-під консервованого нуту, лимонний сік, пасту тахіні і збивати близько 5 хвилин до отримання однорідної, гладкої консистенції.
- Готовий хумус перекласти в салатницю, прикрасити кедровими горіхами, обсмаженим часником і листям кінзи.
Як підготувати овочі для хумус
Моркву почистити, у солодкого перцю видалити серцевину з насінням, нарізати всі овочі невеликими брусочками і подавати разом з хумусом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паштет з нуту в блендері . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зробити хумус з авокадо .