Запечена куряча грудка, свіжі огірки та яблука чудово поєднуються в легкому салаті з додаванням свіжої зелені. А медова заправка вигідно відтіняє смак м'яса та овочів.
У літню пору такий салат чудово підійде для вечері, повністю наситивши і при цьому не створивши відчуття тяжкості.
Курячий салат з огірками і яблуком
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 117 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г курячого філе
- 150 г листя салату (бурякового бадилля, руколи)
- 1-2 свіжих огірки
- 1 зелене яблуко (Голден, Гренні Сміт)
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. паприки
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія
Для заправки:
- 1 ст.л. меду
- 1-2 ст.л. оливкової олії
Дивіться відео, як приготувати салат "Цезар" з куркою гриль:
Спосіб приготування:
- Куряче філе вимити, обсушити. Змастити олією, посолити, поперчити і посипати паприкою.
- Загорнути філе в фольгу і запекти в духовці при 180 °С близько 40 хвилин до готовності.
- Готове філе вийняти з фольги, остудити і нарізати невеликими скибочками.
- Яблуко почистити, розрізати уздовж навпіл, потім на четвертинки. Видалити серцевину з кісточками. М'якоть нарізати невеликими скибочками і відразу збризнути лимонним соком.
- Салатну суміш промити і обсушити.
- Огірок помити і нарізати кружечками.
- Мед змішати з оливковою олією і ретельно збити до однорідності.
- На блюдо викласти салатну суміш, зверху розкласти шматочки запеченої курки. Додати кружечки огірка і скибочки яблук.
- Полити салат медовою заправкою і відразу ж подати до столу.
Корисна порада
Курку для салату можна не запікати, а відварити в підсоленій воді з лавровим листом і запашним перцем. Також можна використовувати готову копчену курку.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з курки з полуницею і сиром, а також ділилися рецептом курячого салату з трьох інгредієнтів.