Великдень-2020 настане зовсім скоро. Католики відзначатимуть його 12 квітня, а православні християни – 19-го. Святковий стіл на Великдень відрізняється великою кількістю м'ясних страв – зазвичай це буженина, домашня ковбаса і холодець.
До них буде дуже до речі салат зі свіжої зелені, заправлений оливковою олією. Його інгредієнти доступні, а на приготування підуть хвилини.
Салат на Великдень з овочів і яєць
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пакет салатного міксу
- 7-10 перепелиних яєць
- 2-3 помідори
- 5-7 шт. редиски
Для заправки:
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. діжонської гірчиці
- Сіль, мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Салатний мікс помити і обсушити.
- Перепелині яйця відварити в киплячій воді протягом 4-5 хвилин. Остудити, почистити і розрізати навпіл.
- Редиску і помідори помити і довільно нарізати.
- Викласти в миску салатне листя, зверху розкласти шматочки овочів і половинки варених яєць.
- Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
- Дати йому трохи настоятися перед подачею.
На замітку
Щоб прибрати нітрати з редиски і зелені, замочіть їх мінімум на півгодини в холодній воді, а потім промийте.
Дивіться відео, як смачно приготувати редиску:
Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати стиглу і соковиту редиску. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сирної закуски з редискою і зеленню.