Актриса і ведуча програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Лілія Ребрик вже готується до Великодня.
Святкування, каже телезірка, пройде в тісному сімейному колі. Але залишити чоловіка і дочок без смачненького вона не може. Лілія поділилася рецептом солодкого пирога, який любить готувати для рідних. З таким десертом впораються навіть початківці-кулінари.
"У нас є традиція – на Великдень ми завжди їздили до моїх батьків у Чернівці, – каже Лілія Ребрик. – З огляду на обставини, цього року, звичайно, такої подорожі не буде. На жаль. Як і традиційного освячення великоднього кошика. Але ми намагаємося не сумувати, сприймаємо цей період так, що його просто треба пережити".
Як і більшість українців, ведуча проведе великодні свята в тісному сімейному колі – разом з чоловіком і доньками. А щоб розважити маляток, розфарбовуватимуть яйця до святкового столу. Лілія любить радувати рідних смачною випічкою і з радістю ділиться рецептом сирного пирога, який можна приготувати на Великдень.
Сирний пиріг на Великдень
Начинка: до 400 г сиру (5% або 9% жирності) додаємо 3 яйця, 200 г сметани (20% або 15%), 125 г цукру (можна менше), 10 г ваніліну, 1 столову ложку картопляного крохмалю. Все перемішуємо блендером і відкладаємо в сторону, начинка повинна трохи постояти.
Тісто: 250-300 г борошна, 125 г вершкового масла, 100 г цукру, 1 чайна ложка розпушувача і 50 г какао. Все розтираємо руками. Повинна вийти дрібна мокра крихта.
Дивіться відео, як приготувати салат "Мімоза" від Лілії Ребрик:
Беремо форму, стелемо пергаментний папір (нічим не змащуємо), трохи більше половини тіста висипаємо в форму, далі заливаємо начинкою і посипаємо зверху тістом, що залишилося.
Ставимо в розігріту духовку на 180 ºС на 40 хвилин. Пиріг готовий!
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом великодніх пасок від Максима Сікори. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle писали, як зробити незвичайні бутерброди від Лілії Ребрик.