Пиріг з лаваша з бринзою і зеленню – це просто, смачно і не дуже калорійно. Для нього вам знадобиться тонкий вірменський лаваш.
Пиріг можна подавати на сніданок або як ситний перекус. Рецептом несолодкої випічки поділилася кулінарний експерт Тетяна Литвинова у своєму Instagram .
Лінивий пиріг з бринзою і зеленню
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 198 ккал на 100 г
Складові:
- 100-200 г сиру
- 200-300 г овечої бринзи
- 300 г зелені (зеленої цибулі, кінзи, кропу, петрушки)
- 5-6 шт. лаваша
- 2 + 4 шт. яєць
- 250 г домашньої сметани або магазинної 30%
Спосіб приготування:
- Натріть бринзу, наріжте зелень, додайте 2 яйця, сир і перемішайте. Якщо сир не солоний, посоліть начинку на свій смак.
- Виріжте лаваш за розміром форми.
- Сформуйте роли з сирною начинкою і покладіть їх щільно в форму.
- Змішайте сметану і 4 яйця. Залийте цією сумішшю рулети і запікайте в духовці 45-50 хвилин при 175 °С.
Корисна порада
Замість бринзи можна взяти фету або козячий сир.
Дивіться відео, як приготувати лаваш з начинкою:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити ліниву лазанью з лаваша . Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати рулети з лаваша з сиром на вогні.