Ікра з кабачків в духовці вимагає мінімум зусиль: потрібно лише скласти всі інгредієнти в форму і запекти до м'якості, а потім подрібнити блендером. Так виходить дуже смачна, корисна і низькокалорійна літня закуска.
⠀
Кабачкова ікра в духовці
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 83 ккал на 100 г
Складові:
- Кабачки – 2 шт. (близько 500 г)
- Цибуля – 1 шт. (близько 250 г)
- Морква – 300 г
- Часник – жменя
- Соняшникова олія – 80 мл
- Томатний сік з м'якоттю – 600 мл
- Сіль, цукор, оцет – по 1 ч. л.
- Чорний і червоний перець, мелений лавровий лист – за смаком
Спосіб приготування:
- Кабачки нарізати кружечками. Очищену цибулю нарізати досить великими шматочками, моркву – кружальцями. Скласти все в ємність для запікання.
- До овочів додати часник, олію і томатний сік. Поставити запікатися в холодну духовку при 190 ºС на 1-1,5 години.
- Дістати форму, дати трохи охолонути. Подрібнити блендером до однорідності. Додати сіль, перець, оцет, лавровий лист. Перемішати і остудити.
Як подавати ікру з кабачків
Кабачкову ікру можна їсти разом з хлібом, використовувати як доповнення до макаронів, рису або м'яса.
Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру в магазині:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачкові оладки із зеленню і сиром . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як заморозити кабачки на зиму .