Головна Сьогодні

Рецепт лінивої кабачкової ікри в духовці

З таким рецептом не потрібно стояти біля плити годинами, постійно помішуючи овочеву масу

Ікра з кабачків в духовці вимагає мінімум зусиль: потрібно лише скласти всі інгредієнти в форму і запекти до м'якості, а потім подрібнити блендером. Так виходить дуже смачна, корисна і низькокалорійна літня закуска.

Кабачкова ікра в духовці

Ікра з кабачків в духовці
Ікра з кабачків в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 83 ккал на 100 г

Складові:

  • Кабачки – 2 шт. (близько 500 г)
  • Цибуля – 1 шт. (близько 250 г)
  • Морква – 300 г
  • Часник – жменя
  • Соняшникова олія – 80 мл
  • Томатний сік з м'якоттю – 600 мл
  • Сіль, цукор, оцет – по 1 ч. л.
  • Чорний і червоний перець, мелений лавровий лист – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати кружечками. Очищену цибулю нарізати досить великими шматочками, моркву – кружальцями. Скласти все в ємність для запікання.
  2. До овочів додати часник, олію і томатний сік. Поставити запікатися в холодну духовку при 190 ºС на 1-1,5 години.
  3. Дістати форму, дати трохи охолонути. Подрібнити блендером до однорідності. Додати сіль, перець, оцет, лавровий лист. Перемішати і остудити.

Як подавати ікру з кабачків

Кабачкову ікру можна їсти разом з хлібом, використовувати як доповнення до макаронів, рису або м'яса.

Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру в магазині:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачкові оладки із зеленню і сиром . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як заморозити кабачки на зиму .

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти