Квіти цукіні можна приготувати безліччю способів . Їх їдять сирими, додаючи в салати, фарширують різними начинками, смажать у клярі. Квіти запікають на піці, сушать у вигляді чіпсів. Ми пропонуємо додати їх в несолодкий сирний пиріг.
Перед приготуванням квіти цукіні потрібно обов'язково промити і видалити повністю тичинки і маточку. Ще у дуже великих квітів видаляють щільні листочки біля основи.
Пиріг з листкового тіста з цукіні
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 279 ккал на 100 г
Складові:
- Листкове дріжджове тісто
- 400 г цукіні
- 12 квіток цукіні
- 2 яйця
- 50-100 мл вершків
- 70 г тертого пармезану
- 50 г тертого сиру Емменталь
- 1 цибуля-порей
- 2 ст.л. оливкової олії
- Сіль
Спосіб приготування:
- Листкове тісто розморозьте, розкачайте в коло. Викладіть у форму, застелену пергаментним папером, зробіть бортики і наколіть виделкою.
- Наріжте цукіні і цибулю-порей. Обсмажуйте на оливковій олії 5 хвилин.
- Натріть сир на крупній тертці.
- Змішайте два яйця, тертий сир (частину пармезану відкладіть для посипання) і вершки.
- Додайте обсмажені овочі в сирно-яєчну суміш, перемішайте і викладіть на тісто. Зверху розподіліть підготовлені квіти цукіні.
- Посипте тертим пармезаном. Поставте в розігріту до 220 ° С духовку на 15-20 хвилин.
- Остудіть пиріг і подавайте.
Корисна порада
У начинку можна додати трохи обсмаженої шинки або бекону.
Дивіться відео, які квіти можна вживати в їжу:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пасти з креветками і цукіні, а також писали, як запекти дораду з цукіні і помідорами .