Салат з печінки і винограду – ідеальна страва для літньої вечері. Він швидко готується і виходить дуже смачним і ситним.
Для салату бажано використовувати солодкий виноград без кісточок. Салатна зелень підійде будь-яка на ваш вибір.
Салат з печінки і винограду
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 149 ккал на 100 г ⠀
Складові:
- 300 г курячої печінки
- 150 г винограду без кісточок
- 40 г салатного листя
- Жменя волоських горіхів
- 5 ст. л. оливкової олії
- 1,5 ч. л. бальзамічного оцту
- 0,5 ч. л. цукру
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Виноград помити і обсушити. Якщо ягоди великі, розрізати їх навпіл.
- Печінку промити, розрізати на дві частини по з'єднанню, посолити, поперчити і обсмажити на розігрітій сковороді на середньому вогні з додаванням 2 ст. л. олії. Смажити до готовності, близько 5 хвилин, кілька разів в процесі перемішавши.
- Для заправки перемішати оцет, сіль, цукор і оливкову олію до однорідності.
- Горіхи підсмажити на сковороді без олії.
- Салатну зелень помити, обсушити, порвати руками в миску. Зверху викласти печінку, горіхи і виноград. Полити заправкою.
На замітку
- У салат можна додати очищене яблуко, свіже або карамелізоване.
- У заправку можна додати чайну ложку варення з брусниці. В цьому випадку додайте 1 ч.л. оцту, а цукор не використовуйте.
- Цукор можна замінити медом або кленовим сиропом.
Дивіться відео, як вибрати смачний виноград:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати літній салат з інжиром, виноградом і блакитним сиром, а також ділилися рецептом печінкового рулета з сирною начинкою.