Прекрасний спосіб подати кавун незвично – запекти його на грилі і додати в салат. Вийде відмінний смак, тому що кавун соковитий, а завдяки вмісту природного цукру його м'якоть карамелізується.
Просто додайте трохи спецій і запечіть скибочки по три хвилини з кожного боку. Кавун пустить сік, тому ми не використовуємо заправку для салату.
Салат з кавуна з сиром і зеленню
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 131 ккал на 100 г
Складові:
- 300 г м'якоті кавуна
- 120 г міні-моцарели
- 1 пучок молодої бурякової гички, руколи або шпинату
- Рослинна олія
- Спеції – за смаком
Спосіб приготування:
- М'якоть кавуна нарізати на невеликі скибочки товщиною 2-3 см. Зелень промити і обсушити.
- Міні-моцарелу звільнити від розсолу.
- Решітку гриля або сковороду-гриль добре розігріти, трохи змастити олією і викласти скибочки кавуна. Дати кавуну підсмажитися з двох сторін і зняти з вогню.
- На тарілку викласти листя салату. Зверху викласти підсмажений кавун разом з соком і кульки міні-моцарели.
- Готову страву за бажанням можна збризнути бальзамічним соусом, прикрасити листочками зеленого базиліка і підсмаженими кедровими горіхами.
Корисна порада
Моцарелу можна замінити на домашню бринзу. Смак вийде не менш цікавий.
Дивіться відео, як вибрати хороший кавун:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з кавуном на грилі від Дмитра Горовенко, а також писали, як зробити салат з кавуном і фетою за рецептом дієтолога Світлани Фус.