Святкувати Гелловін в ніч з 31 жовтня на 1 листопада вже стало доброю традицією в Україні. І якщо ви зібралися відзначати його, то не зайвим буде влаштувати застілля, яке відповідає духу свята.
Дивіться відео, як українці ставляться до святкування Гелловіну:
Ми пропонуємо приготувати страшенно смачний суп з гарбуза і томатного соку. А перед подачею прикрасити його "очима" з варених курячих яєць і "кістками" із солоної соломки.
Гарбузово-томатний суп на Гелловін
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти на 2 порції:
- Гарбуз – 300 г
- Томатний сік – 400 г
- Вершки 30% жирності – 100 г
- Сіль, перець – за смаком
- Яєчний білок – 2 шт.
- Маслини – 2 шт.
- Соломка – 10 шт.
Спосіб приготування:
- Очищену м'якоть гарбуза проварюємо у киплячій підсоленій воді впродовж 10-15 хвилин.
- Збиваємо гарбуз у блендері, додаємо до нього томатний сік і вершки. Заправляємо суміш сіллю і перцем за смаком.
- Перекладаємо в каструлю, доводимо до кипіння і заповнюємо супом підготовлений гарбуз (тобто у гарбуза зрізається верхівка і очищається серцевина).
- По краю гарбуза випускаємо кетчуп, а в сам суп кладемо "очі" з білка і маслини.
- Щоб зімітувати кістки, ламаємо і кидаємо хаотично в суп солону соломку.
Чому вирізують гарбуз на Гелловін
У кельтів 31 жовтня вважалося останнім днем року. За давнім повір'ям, у цю ніч світи живих і мертвих відкривалися. Самі кельти називали цю ніч Самайн або Самхейн. Щоб не стати жертвами духів і привидів, люди гасили в своїх будинках вогонь, надягали на себе звірячі шкіри, намагаючись відлякати непроханих прибульців. Відповідно, звідси і традиція – виставляти у вікнах порожнисту ріпу або гарбуз з вирізаними очима і ротом і свічкою всередині – її ще називають "Джеком-ліхтарем".
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пасту "Волосся відьми" на Гелловін.