Масниця – одне з найтриваліших народних свят. Воно триває цілий тиждень – 2020 року з 24 лютого по 1 березня. На Масляну прийнято готувати багато млинців: з ікрою, рибою, сиром, варенням.
Ми пропонуємо приготувати смачні млинцеві мішечки з начинкою з фруктів і сиру. Бажано готувати млинці невеликого діаметру, щоб мішечки вийшли акуратнішими.
Млинцеві мішечки з сиром і фруктами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 149 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для начинки:
- Яблуко – 2 шт.
- Груша – 1 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Цукор коричневий – 4 ст. л.
- Кориця – 1/4 ч. л.
- Сирна маса – 200 г
Для млинців:
- Яйце куряче – 2 шт
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Молоко – 250 мл
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 7 ст. л.
- Сода – 1/2 ч. л.
- Вода (окріп) – 200 мл
Дивіться відео, як приготувати різнокольорові млинці:
Спосіб приготування:
- Приготувати тісто для млинців. З'єднати всі інгредієнти, додати соняшникову олію. Постійно помішуючи віночком, налити в тісто окріп.
- Посмажити 10 тонких млинців.
- Зробити начинку. У сотейник налити олію і розігріти її.
- Яблука і грушу нарізати невеликими шматочками і відправити в сотейник. Через п'ять хвилин влити 1/3 склянки води, накрити кришкою і готувати 10 хвилин.
- Додати цукор і корицю, тушкувати до м'якості фруктів, приблизно п'ять хвилин.
- Остудити і з'єднати сир з фруктами. Добре перемішати.
- Покласти начинку в центр кожного млинця і зробити мішечки. Краї скріпити зубочистками або кулінарним шпагатом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами, як приготувати смачні млинці. "Сьогодні" також писали, як вибрати курячі яйця для млинців.