Наступаючий 2019 рік – це рік Жовтої Земляної Свині. Якщо ви хочете, щоб на вашому святковому столі красувалися страви із зображенням "господині" року, приготуйте фаршированих кальмарів у вигляді кумедних поросят.
Фаршировані кальмари у вигляді поросят
Складові:
- 3-4 тушки кальмара
- 300 г печериць
- 3 яйця, зварених круто
- 2-3 цибулини
- 100 г сиру
- масло рослинне
- гвоздика
- листя салату
- лимон
Рецепт приготування:
- Підготувати кальмари: відварити, почистити, потім акуратно відрізати трикутний "хвостик" (це потім будуть "мордочка" з "п'ятачком").
- Нарізані гриби обсмажити з цибулею, змішати з подрібненими яйцями і натертим на тертці сиром.
- Акуратно нафарширувати кальмари за допомогою чайної ложки, не наповнюючи їх занадто щільно.
- З обрізків кальмарів вирізати невеликі трикутні "вушка" і "п'ятачки". За допомогою дерев'яних зубочисток (половинок) прикріпити до "голови".
- Деко трохи змастити маслом, викласти "поросят" і запекти в розігрітій до 180 градусів С протягом 10-15 хвилин. Самих поросят нічим змащувати не потрібно.
- "Оченята" з гвоздики слід робити вже готовим "поросятам", так як спеція має досить сильний аромат.
- Викласти закуску на листя салату. Прикрасити "поросят" скибочками лимона і подавати.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами традиційних салатів на Новий рік. Крім цього, сайт "Сьогодні" писав, як приготувати салат Олів'є від Юлії Висоцької.
Дивіться відео, як зустрічати Новий рік Свині 2019:
Читайте також: