Подавати до великоднього столу страви з птиці – одна з давніх традицій. Ми розповімо, як смачно запекти філе індички з часником, вершковим сиром і медово-гірчичною глазур'ю.
Запечена індичка під гірчично-медовою глазур'ю
Інгредієнти:
- 1 кг філе індички
- 200 г вершкового сиру
- 1 стакан води
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. л. гострої гірчиці
- 100 г меду
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. паприки
- 1 ч. л. цукру
- 1 ст. л. солі
Рецепт приготування:
- Розчиніть у воді сіль і цукор. Покладіть в розчин промите філе індички, зверху поставте тягар (наприклад, банку з водою) і приберіть до холодильника на 2 години.
- Приготуйте глазур. З'єднайте в мисці подрібнений часник, оливкову олію, гірчицю, мед і паприку. Добре перемішайте.
- Філе індички дістаньте з розсолу і промокніть паперовим рушником. Зробіть в ньому глибокий поздовжній розріз і перекладіть у форму, застелену фольгою. Розріз повинен бути зверху.
- Наповніть м'ясо вершковим сиром, добре з'єднайте краї (при необхідності скріпіть зубочистками). Змастіть глазур'ю за допомогою кулінарного пензлика і щільно загорніть у фольгу. Поставте маринуватися до холодильника на 2 години.
- Потім перемістіть м'ясо до духовки, розігрітої до 200 градусів, і запікайте 1 годину 45 хвилин. Через деякий час розгорніть фольгу і запікайте ще 15 хвилин до рум'яної скоринки. Після дістаньте буженину з духовки і дайте їй повністю охолонути. Подавайте з овочевим салатом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти свинину по-фінськи з журавлиною. "Сьогодні" також писали, як приготувати паску "Краффін".
Дивіться відео, як приготувати млинці з індички: