Домашнє морозиво з нугою і горіхами – одне з найсмачніших. Головний плюс полягає в тому, що його можна готувати без морозивниці. У морозильній камері десерт залишається м'яким, не твердіє, тому його не потрібно раз на декілька годин діставати і збивати міксером, щоб розбити кристалики льоду.
Перед подачею морозиво можна прикрасити свіжими ягодами, листочками м'яти, тертим або розтопленим шоколадом.
Морозиво з нугою
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 280 ккал на 100 г
Складові:
- 250 мл жирних вершків
- 3 яєчні білки
- 100 г меду
- 50 г + 70 г цукру
- 50 мл води
- 1 ч.л. ванілі
- 100 г горіхів
Спосіб приготування:
- Горіхи підсушіть і очистіть. Змішайте 70 г цукру з 3 ст.л. води, зваріть сироп. Коли він почне жовтіти, всипте горіхи. Мішайте доти, доки вони не стануть карамельного кольору. Коли охолонуть, подрібніть в блендері.
- Відкладіть 2 ч.л. цукру, а той, що залишився, змішайте з медом і водою. Варіть сироп до 131 °С. При досягненні температури 123 °С збийте білки до пишної піни.
- Введіть відкладений цукор і збийте до густої маси. Не зупиняючи міксер, влийте сироп. Збивайте білки до охолодження.
- Збийте вершки до пишності, змішайте з нугою і горіхами.
- Викладіть в прямокутну форму для кексу і приберіть на ніч в холодильник.
Як подавати десерт
Подавайте морозиво, прикрасивши його розтопленим шоколадом.
Дивіться відео, як вибрати корисне морозиво:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сорбета з ківі.