Желе з полуниці з шампанським – незвичайний, але дуже смачний десерт, який можна легко зробити на власній кухні. Ваші близькі будуть в захваті від такого частування.
Якщо після сімейного свята у вас в холодильнику залишилося півпляшки хорошого шампанського, не гайте час і приступайте до готування.
Полуничне желе з шампанським
Час приготування:
- 30 хвилин + час для застигання
Калорійність:
- 117 ккал на 100 г
Складові:
- 130 г цукрового піску
- Цедра і сік 1 лимона
- 4 ч.л. желатину в порошку
- 450 мл шампанського
- 180 г полуниці
- 50 г полуничного пюре
Спосіб приготування:
- Для пюре 50 г свіжої полуниці розім'яти в пюре з 1 ст .л. холодної води і 1 ч.л. меду.
- Покласти цукор в середню каструльку, додати 300 мл води і цедру лимона.
- Нагріти суміш, щоб цукор розчинився. Зняти з вогню і дати охолонути, видаливши цедру лимона.
- У невелику миску налити лимонний сік і додати желатиновий порошок. Залишити на 3-4 хвилини. Поставити миску на водяну баню до повного розчинення желатину.
- Змішати желатин разом з цукровим сиропом, додати полуничне пюре і шампанське.
- У келих покласти три чверті ягід і акуратно залити рідким желе, щоб ягоди були повністю покриті, дати трохи застигнути.
- Додати желе, що залишилося, і поставити в холодильник на 5 годин.
Як подавати десерт
Прикрасити ягодами і подавати. Можна декорувати десерт збитими вершками і м'ятою.
Дивіться відео, як зробити полуничне вино:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити полуничний мус з білим шоколадом від Юлії Висоцької. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом полуничного морозива з йогуртом.