З пшоняної крупи можна не тільки зварити кашу або капусняк, а й спекти дуже смачний домашній пиріг. Ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Григорій Герман готує його з додаванням банана, горіхів і варення. Відео з покроковим процесом дивіться нижче.
У рецепті використовується фундук, але ви можете без проблем замінити його волоськими горіхами або мигдалем. Варення вибирайте на свій смак, тільки прослідкуйте, щоб воно було густим.
Пиріг з пшоняної каші з варенням
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 150 г пшоняної крупи
- 150 г варення
- 100 г горіхів
- 300 мл молока
- 1 лимон
- 1 банан
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 1 яйце
Спосіб приготування:
- Нагрійте молоко з ванільним екстрактом.
- Всипте пшоняну крупу і зваріть кашу. Остудіть.
- Наріжте банан і збризніть його соком лимона, щоб він не потемнів.
- Розділіть яйце на білок і жовток. Жовток додайте в кашу, білок збийте в пишну піну.
- Додайте в кашу нарізаний банан і колоті горіхи.
- Збийте білок в пишну піну, акуратно додайте в тісто.
- Викладіть у форму і печіть при 180 ºС протягом 20-30 хвилин.
Як подавати пиріг
Прикрасьте пшоняний пиріг улюбленим варенням і колотими горішками.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити бурякові брауні за рецептом Григорія Германа . "Сьогодні" також ділилися рецептами дріжджового тіста для пиріжків і булочок .