Салат з броколі – це завжди дуже корисно і смачно. Головне, не переварити суцвіття – вони повинні залишатися злегка хрусткими.
Ми поділимося рецептом оригінального салату з броколі з беконом, родзинками і соняшниковим насінням. Він заправляється сумішшю натурального йогурту, фети, гірчиці і пряних трав.
Салат з броколі з сирною заправкою
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 134 ккал на 100 г
Складові:
- 1 невеликий качан броколі
- 5 смужок бекону
- 1 червона цибулина
- 2 ст. л. родзинок
- 2 ст. л. насіння соняшнику
- 1 ст. л. соку лимона
Для заправки:
- 70 г фети
- 3 ст. л. натурального йогурту
- 1 ч. л. гірчиці
- 2 ст. л. рослинної олії
- Сіль, перець, прованські трави за смаком
Дивіться відео, як зробити вершковий салат з пасти:
Спосіб приготування:
- Броколі розібрати на суцвіття, відварити до готовності в підсоленій воді і повністю охолодити.
- Бекон обсмажити до хрусткої скоринки на сухій сковороді і викласти на паперовий рушник. Коли бекон охолоне, розрізати його на шматочки.
- Червону цибулю нарізати невеликими шматочками або смужками і полити соком лимона.
- Для заправки всі інгредієнти з'єднати і добре розтерти.
- Викласти в салатницю броколі, бекон, цибулю, родзинки, насіння.
- Потім додати в салат заправку і акуратно перемішати.
Корисна порада
Частину броколі можна замінити на цвітну капусту.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячі котлети з броколі . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як варити броколі, щоб вона була хрусткою .