Салат "Мімоза" – один із символів 8 Березня. Свою назву він отримав завдяки верхньому шару, який за кольором і текстурою нагадує гілки мімози. З моменту появи салат змінювався, інгредієнти додавалися або замінялися. На сьогоднішній день існує безліч варіацій страви.
Особливо цікавий рецепт "Мімози" з яблуками. Завдяки цим фруктам звичний всім салат набуває кисло-солодкий присмак. Таке блюдо відмінно підійде не тільки для будь-якого свята, а й для сімейної вечері.
Салат "Мімоза" з яблуком
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 189 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 банка рибних консервів (можна використовувати будь-які рибні консерви в олії: горбушу, сайру, сардини)
- 3 цибулини середнього розміру
- 5 яєць
- 5 картоплин середнього розміру
- 1 яблуко
- 3-4 моркви середнього розміру
- Зелень, сіль, майонез – до смаку
Дивіться відео, як оригінально подати салат "Мімоза":
Спосіб приготування:
- Картоплю і моркву помити і відварити в мундирі і остудити до кімнатної температури.
- Окремо відварити яйця.
- Цибулю нарізати дрібними квадратиками.
- Остигнули овочі очистити і натерти на крупній тертці, окремо один від одного.
- Яйця очистити і відокремити жовтки від білків. На великій тертці натерти білки, а на дрібній – жовтки.
- Консерви викласти на тарілку і розім'яти виделкою.
- Яблуко очистити і натерти на крупній тертці.
- Тепер можна приступити до складання салату. Інгредієнти слід викладати шарами. Після кожного шару потрібно наносити майонез, останній раз – перед жовтком. Взяти плоску тарілку і розкласти по всій площі терту картоплю. Другим шаром буде консервована риба. Третім шаром – дрібно нарізану цибулю. Четвертим – білки. П'ятим шаром – морква. І, нарешті, яблуко. Зверху салат посипається жовтком. Можна прикрасити зеленню.
Корисна порада
Якщо готову страву поставити на пару годин в холодильник, воно стане соковитіше і ніжніше. До речі, салат "Мімоза" можна зробити і порційних стравою. Для цього його потрібно викладати на маленькі плоскі тарілочки за кількістю гостей.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Мімоза" з лососем . "Сьогодні" також ділилися рецептом святкового салату з кальмарів.