Матча – порошок зі спеціально вирощеного листя зеленого чаю. Його можна заварювати окропом і пити гарячим, додавати в смузі, молоко або каші. Існує безліч сортів зеленого порошкового чаю, які значно відрізняються за ціною.
Ми розповімо, як зробити з матча смачні панкейки на сніданок. Вони готуються майже так само, як звичайні.
Панкейки з матча
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 160 ккал на 100 г
Складові:
- 150 мл молока
- 1 яйце
- 25 г цукру
- 100 г пшеничного борошна
- 50 г кукурудзяного борошна
- 2 ст.л. порошку матча
- 1/2 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. розпушувача
- 1/2 ч.л. кокосового чи вершкового масла
Спосіб приготування:
- Збийте яйце і цукор за допомогою вилки, міксера чи блендера.
- Трохи підігрійте молоко, розчиніть у ньому кокосове масло, додайте суміш до яйця і знову збийте.
- Просійте в суміш обидва види борошна, чай матча і розпушувач до отримання однорідної гладенької маси.
- Розігрійте на вогні млинцеву сковороду або сковорідку з антипригарним покриттям, потім зменшіть вогонь до середнього і налийте в центр половину ополоника тіста.
- Як тільки на поверхні млинця з'являться бульбашки, переверніть його лопаткою. Залиште ще на хвилину.
- Повторіть з рештою тіста.
Як подавати панкейки
Подавайте панкейки разом з медом, кленовим сиропом або улюбленим джемом.
Дивіться відео, як зробити німецький панкейк з яблуками і корицею:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лате матча від Кортні Кардаш'ян, а також розповідали, як спекти кекс з матча.