З полуниці можна варити варення, робити пироги, десерти і напої. Ми пропонуємо приготувати незвичайну полуничну галету з сиром брі, медом і чебрецем. Цей французький пиріг обов'язково сподобається навіть найвибагливішим гурманам.
Галету з полуницею можна подавати на сніданок або як доповнення до кави або чаю.
Полунична галета з сиром
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 325 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 1 ч.л. оцту
- 1 яйце
- 80 мл молока
- Дрібка солі
Для начинки:
- 400-500 г полуниці
- 1-2 ч.л. кукурудзяного крохмалю
- 125 г сиру брі
- 1 ч.л. листочків чебрецю
- Рідкий мед – за смаком
Дивіться відео, як спекти дієтичну галету з фруктами:
Спосіб приготування:
- Просіяти борошно в миску, додати сіль і нарізане кубиками холодне вершкове масло. Розтерти руками в крихту.
- Додати оцет, молоко і яйце. Замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і поставити в холодильник мінімум на півгодини.
- Для начинки полуницю помити, розрізати на половинки або на четвертинки. Змішати з кукурудзяним крохмалем.
- Сир нарізати скибочками.
- Дістати тісто з холодильника, розкачати на присипаній борошном поверхні в круг завтошки 3-5 мм.
- Викласти зверху шматочки полуниці і сиру. Посипати чебрецем.
- Випікати в розігрітій до 180-200 °С духовці 35-40 хвилин.
Як подавати галету
Полити пиріг медом за смаком, остудити і розрізати на порційні шматки.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом галети з помідорами, сиром і базиліком. Крім цього, ми писали, як спекти галету з грибами.