Айран – це кисломолочний напій, схожий на кефір. Він популярний і в країнах Балканського півострова, і в Середній Азії. У айрані немає ніяких хімічних добавок, тільки молоко, сіль, вода і закваска.
На його основі готують коктейлі, смузі і супи. Ми пропонуємо зробити з айраном окрошку з курячим філе, яйцем, огірками і зеленню.
Окрошка на айрані з курячим м'ясом
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 80 ккал на 100 г
Складові:
- 5 варених яєць
- 2 курячих філе
- 5 свіжих огірків
- Зелень
- 700 мл айрану
- 300 мл кефіру
- Сіль, перець
- Гірчиця
- Лимонний сік
Спосіб приготування:
- Нарізати кубиками яйця, огірки і відварене куряче м'ясо. Додати рубану зелень.
- Залити окрошку сумішшю кефіру і айрану. Приправити до смаку.
- Подавати суп охолодженим.
Корисна порада
Пам'ятайте, що айран досить солоний, тому будьте обережні з сіллю.
Дивіться відео, як вибрати корисний айран:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом окрошки на квасі з ковбасою . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати окрошку на кефірі з ковбасою .