Масляна в 2020 році розпочався 24 лютого і триватиме весь тиждень – до 1 березня. Відразу після цього свята починається Великий піст, тому люди завжди намагалися наїстися про запас.
Найголовніша страва на Масляну – млинцевий пиріг. Ми радимо приготувати його несолодким: з курячим філе, печерицями та твердим сиром.
Млинцевий пиріг з куркою і грибами
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 155 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Млинці тонкі (діаметром 22-24 см) – 6 шт.
- Філе куряче – 250 г
- Печериці мариновані – 180 г
- Морква (велика) – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Майонез – 150 г
Спосіб приготування:
- Підготуйте інгредієнти для закусочного торта із млинців. Відваріть курячу грудку в підсоленій воді. Також окремо відваріть одну велику морквину.
- Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на олії до м'якості.
- Курячі грудки розберіть на волокна або наріжте тонкими смужками.
- Гриби наріжте пластинами, сир натріть на дрібній тертці.
- Половину смаженої цибулі перемішайте з грибами, іншу половину – з морквою. Трошки посоліть. Начинка для млинцевого торта готова.
- Тепер залишилося зібрати торт із млинців з куркою, грибами, овочами і сиром. Кожен млинець змастити тонким шаром майонезу (можна замінити сметаною). Шари повинні бути наступними: половина курячого м'яса, половина грибів, морква, що залишився куряче м'ясо, що залишилися печериці, тертий сир.
- Поставити млинцевий торт з куркою і грибами в холодильник на годину, щоб просочився.
Дивіться відео, як приготувати млинці з ікрою:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами солодких млинцевих пирогів . "Сегодня" також розповідали, як приготувати млинці з яблуками і сиром .