Сирна запіканка з чорницею і желе – смачний домашній десерт. Для начинки ви можете використовувати будь-які літні ягоди на свій смак. Сир бажано вибирати жирний, в ідеалі – домашній. А в згущеному молоці не повинно бути пальмової олії.
Ягідно-сирна запіканка в духовці
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 121 ккал на 100 г
Складові:
- 300 г сиру
- 4 яйця
- 200 г згущеного молока
- 200 г чорничного пюре
- 3 ст. л. манки
- 150 г печива "До чаю"
- 60 г кокосового або вершкового масла
Спосіб приготування:
- Змішати печиво і масло в блендері. Утрамбувати на дно форми для випікання діаметром 20 см.
- Змішати інші інгредієнти в мисці, збити блендером до отримання однорідної маси. Вилити зверху на шар печива.
- Випікати в попередньо розігрітій до 180 °С духовці на середньому рівні близько години. Внизу поставити деко з водою для ефекту водяній бані.
- Остудити запіканку у формі. Можна подавати її відразу, а можна покрити ягідним желе.
Як зробити ягідне желе
Складові:
- 200 г чорничного пюре
- 200 г згущеного молока
- 1 пакетик (9 г) желатину
Дивіться відео, як зробити сирну запіканку з буряком і апельсином:
Спосіб приготування:
- Желатин попередньо замочити в невеликій кількості холодної води.
- Ягідне пюре змішати зі згущеним молоком.
- Желатин розтопити, не доводячи до кипіння, і розмішати, щоб не було грудочок.
- Розмішуючи, влити желатин в ягідну суміш. Вилити на остиглий пиріг і поставити в холодильник до повного застигання.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити порційні сирні запіканки в духовці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю.